Ranald MacDonald prijs

De stichting Friends of MacDonald • The Dutch Connection —een Culturele ANBI— probeert het inzicht te vergroten in de betrekkingen tussen Azië, Europa en Noord-Amerika. De belangrijkste activiteit is het uitreiken van de Ranald MacDonald prijs aan werk van een beginnend schrijver of kunstenaar dat nieuw licht werpt op die betrekkingen. De prijs bedraagt 5000 euro en de prijs wordt ieder jaar op 11 oktober uitgereikt.

In het menu links vindt u informatie over de stichting, in het menu rechts informatie over Ranald MacDonald.

Iedereen kan werk nomineren. In het linkermenu onder NOMINEREN is een pdf-bestand te vinden waarin staat hoe dat in zijn werk gaat. Onder CRITERIA is een nadere omschrijving te vinden van de punten waarop nominaties beoordeeld zullen worden. Het bestuur van de stichting is tevens de jury van de prijs.

De rode puntjes op de wereldkaart boven deze pagina markeren belangrijke plekken in het leven van MacDonald. Informatie over die plaatsen vindt u door de puntjes aan te klikken. Achter het blauwe puntje, Holland, vindt u informatie over de zijdelingse betrokkenheid van Nederland bij MacDonald’s verblijf in Japan.

background